Anne Oterholm: Poesi

Anne Oterholm, f. 1964. Debuterte med romanen Ikke noen annet enn det du vil i 1995. Den sjette romanen Sannheten kom i 2004. Har skrevet en form for poetikk i essayet «Det herreløse» (Vinduet 1-2003).


Til å begynne med forsvinner skyene slik at solen skinner fra en nesten blå himmel.

1.) So sorry. So sorry. Det er så mye jeg skulle ha gjort. Jeg rekker ingenting. Til slutt kommer jeg til å dø av stress. Helt alene og ulykkelig. Det er bare et bittelite vindu i rommet mitt. Det er så vidt jeg kan se solen. Før den går ned skal jeg ha skrevet tre sider til et dameblad. De vil at jeg skal skrive om hjertet. Det er mange dager siden jeg begynte. Hjertet er en muskel omtrent så stor som en knytteneve. Ligger litt til venstre for midten av brystkassen. Den venstre siden pumper ut friskt næringsrikt blod som kommer fra lungene. Hele muskelen veier cirka 300 gram og pumper med cirka 100 000 slag i døgnet. Det vil si minst 8000 liter blod.

Det er ingen som bråker sånn som det var i går. Da var det et helvete utenfor her. Flere busslaster med unger. Jeg ser solen skinne fremdeles.

Jeg kunne tenke meg å sette rugby i motsetning til amerikansk fotball. For å være helt ærlig, så er det rugby jeg har lyst til å skrive en artikkel om. Sette den i motsetning til amerikansk fotball. Navnet stammer fra byen Rugby i England hvor guttene på kostskolen drev med denne idretten. Her skrev de ned et sett med regler, derav navnet. Rugby er dessuten en mye mer sosial idrett enn man tror. For eksempel har alle kamper på alle nivåer normalt et fellesmåltid etter kampen. Slik at rugbyspillerne blir en del av en verdensomfattende stor rugbyfamilie.

Etter hvert kommer ganske mange av skyene tilbake sånn at solen forsvinner.

2.) Det er bare et bittelite vindu i rommet mitt. Det slipper inn altfor lite lys. Det burde være mulig å utvide det. Sette inn et større.

3.) Jeg sover urolig. Jeg kommer til å dø av stress. Ikke at det er noen forskjell på meg og hvem som helst. Alle jeg veit om har det jævlig travelt. Det er bare det at noen dør. Hundretusen hjerteslag i døgnet.

Solen skinner når jeg våkner.__________________________________
31.03.05, nypoesi.net